Toegankelijkheid

"Succes begint met je eigen website"

HELP!

mijn Joomla! website is gehacked

Joomla website gehacked?!

Wanneer iemand tracht toegang te krijgen tot het systeem of de computer van een ander, wordt dit aangeduid als 'hacken'. Hacken kan variëren in technische complexiteit, waarbij zelfs het 'raden' van iemands wachtwoord als een vorm van hacken wordt beschouwd. De indringer verkrijgt uiteindelijk toegang tot de computer, bestanden en/of accounts van het slachtoffer.

Helaas kan ook jouw Joomla! website het doelwit zijn van dergelijke aanvallen.

Image

Joomla! website gehacked?

Stappenplan om tot oplossing te komen

Stappenplan
Het spijt me te horen dat je Joomla-website is gehackt. Het is begrijpelijk dat dit een verontrustende situatie is, maar we ik kan je proberen je te helpen om de situatie op te lossen en je website te beveiligen. Hier zijn de stappen die je kunt nemen:

1. **Neem je website offline**: Om verdere schade te voorkomen, moet je de gehackte website offline halen. Dit voorkomt dat aanvallers verdere toegang hebben tot je site en gegevens.

2. **Maak een back-up**: Voordat je iets anders doet, maak je een back-up van je gehackte website. Dit helpt je bij het herstellen van de website nadat je het probleem hebt opgelost.

3. **Scan op malware**: Voer een grondige malware-scan uit op je websitebestanden en database. Er zijn verschillende online tools en beveiligingsplugins voor Joomla die je kunt gebruiken om dit te doen.

4. **Update Joomla en extensies**: Zorg ervoor dat je Joomla en alle extensies die je gebruikt, up-to-date zijn. Verouderde software kan kwetsbaarheden bevatten die hackers kunnen uitbuiten.

5. **Controleer gebruikersaccounts**: Controleer alle gebruikersaccounts op je website, inclusief beheerdersaccounts. Verwijder ongeautoriseerde accounts en zorg ervoor dat alle gebruikers sterke wachtwoorden hebben.

6. **Wijzig wachtwoorden**: Wijzig alle wachtwoorden die gerelateerd zijn aan je website, inclusief FTP- en database-wachtwoorden.

7. **Onderzoek de hack**: Probeer te achterhalen hoe je website is gehackt. Controleer de serverlogs en zoek naar verdachte activiteiten.

8. **Beoordeel extensies en sjablonen**: Als je verdachte of onbekende extensies of sjablonen gebruikt, overweeg dan om ze te verwijderen of te vervangen door vertrouwde bronnen.

9. **Verwijder schadelijke code**: Als je malware hebt gevonden, verwijder deze dan zorgvuldig uit alle bestanden en database-items.

10. **Beveilig je website**: Overweeg beveiligingsmaatregelen zoals het implementeren van een Web Application Firewall (WAF), het gebruik van sterke wachtwoorden, en het beperken van toegang tot belangrijke bestanden en mappen.

11. **Controleer bestanden op wijzigingen**: Na het opruimen van de hack, controleer je opnieuw alle websitebestanden op eventuele wijzigingen om er zeker van te zijn dat alles weer in orde is.

12. **Meld je aan bij Google Search Console**: Als je website op de zwarte lijst van Google staat vanwege malware, kun je je aanmelden bij Google Search Console om je website opnieuw te laten beoordelen en van de zwarte lijst te laten verwijderen.

13. **Informeer je gebruikers**: Als je een website hebt met geregistreerde gebruikers, informeer ze dan over de hack en stel ze op de hoogte van de genomen maatregelen.

Als je je niet comfortabel voelt om deze stappen zelf uit te voeren, raad ik je aan om contact met mij op te nemen. Ik kan je helpen om de hack op te lossen en de beveiliging van je website te verbeteren.

Oorzaak?

Om een gehackte website op te schonen moet je natuurlijk weten waar en hoe het mis is gegaan. Een eerste stap ikan zijn om navraag doen bij je hosting-provider.

Malware

Het kan zijn dat kwaadaardige software op jouw pc jouw gebruikersnaam en wachtwoord heeft achterhaald en er zo toegang verkregen is tot jouw website.

Upgrade uitvoeren

De gebruikers, artikelen, extensies en template worden gemigreerd naar Joomla 4!, en dat gebeurt allemaal op mijn testomgeving.

Controle

Elke functionaliteit van de site wordt grondig getest en vergeleken met de oude website om een naadloze overgang te garanderen. Jouw tevredenheid staat bij ons voorop.

Live zetten

Na jouw controle en de laatste tests zorgen wij voor de overdracht van de website naar de live-omgeving, zodat deze online beschikbaar is.

Ondersteuning

Behoefte aan ondersteuning voor jouw nieuwe website? Geen zorgen, ik bied ook hulp na de upgrade. Vertrouw op mijn expertise en blijf succesvol online.

Joomla! website gehacked?

vanaf

199,-
Website off-line zetten
Inhoud redden
Opschonen bestanden
Controle database
Aanpassen wachtwoorden
Back-up maken
Testen
Website on-line zetten

Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat moet een hacker met mijn website?

Niet elke internetcrimineel richt zich op jouw website of gebruikersgegevens, net zoals niet alle inbrekers geïnteresseerd zijn in huizen met waardevolle spullen. Soms kiezen ze voor verlaten panden om illegale activiteiten uit te voeren.

Een slecht onderhouden website is vergelijkbaar met zo'n leegstaand pand, waar spam, phishingmails en virussen onopgemerkt verspreid kunnen worden. De schade wordt pas merkbaar wanneer Google het ontdekt en bezoekers een gevaarsmelding zien.

Denk eraan: elke webruimte kan interessant zijn voor internetcriminelen.